HTML

Méz Előd

Ártatlan nézelődés közben belebotlok használható és nem használható dolgokba.

Friss topikok

18+ pecsét

2011.05.10. 16:53 kdutka

Nemrég egy budapesti szórakozóhelyre vetett a jó sorsom és a bejáratnál kaptam a kézfejemre egy pecsétet.  A pecséten körben a hely neve volt olvasható, "Dürer Kert", a közepén pedig az, hogy "18+", ahogy ez a bal oldali képen remélem valamennyire látható.

Ez a jópofa dolog valószínűleg azt a célt szolgálja, hogy a pultosnak ne kelljen a vendégektől minden egyes vásárláskor elkérni egy, az életkort igazoló igazolványt.  Az macerás lenne.  Ebben az esetben viszont csak felmutatja az ember a kezét, és ha rendelkezik pecséttel már kaphatja is az alkoholtartalmú italt. Valószínűleg.  Mert sajnos nem győződtem meg a dologról saját szememmel, így csak feltételezem.  De én így csinálnám.

A szórakozóhely weboldalán az olvasható, hogy "18 év alatti személy szeszes itallal és dohányáruval nem szolgálható ki. A kiszolgálók a vendég életkorának ellenőrzésére jogosultak". 

Gondolom kétes esetekben a bejáratnál álló biztonságiak a pecsételés előtt el is kérik az érkező vendégek igazolványát.  Persze nálam ez nem történt meg, csak rám néztek és rögtön látták, hogy a korhatárt már jócskán meghaladtam :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezelod.blog.hu/api/trackback/id/tr702893434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása