HTML

Méz Előd

Ártatlan nézelődés közben belebotlok használható és nem használható dolgokba.

Friss topikok

Lépcsőházi világítás

2012.12.18. 13:32 kdutka

A házunkban minden emelet lépcsőfordulójában van egy villanykapcsoló. A világítás úgy van beállítva, hogy takarékossági megfontolásokból kb. percenként lekapcsolódik. Amíg valaki felér a negyedikre, legalább egyszer újra fel kell kapcsolnia.  Lassabbaknak, postaládáknál szöszmötölőknek akár többször is.  A rutinosabbak minden fordulóban rányomnak a kapcsolóra, ezzel minden alkalommal újraindítva az egy percet.

Nade.  Minden villanykapcsoló mellett van egy csengő is, ami az adott emelet középső lakásához tartozik.  A házba érkező vendégek, de néha még a lakók is, sötétben számtalanszor a csengőt nyomják meg a villanykapcsoló helyett.  Aztán sokszor azt sem várják meg, amíg a felzargatott lakó kijön az ajtóhoz, hanem mennek tovább a dolgukra.

A lakók pedig megunták.

csengo-kicsi.jpg

A megoldás barkács, de úgy tűnik bevált: kikötötték a csengő gombját, így hiába nyomkodják, nem szól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezelod.blog.hu/api/trackback/id/tr324906681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása